Over Angela Smets

Als Arbeid- en Organisatiepsycholoog, coach en loopbaanprofessional zet ik mijn expertise, vaardigheden en kennis in om anderen te kunnen ondersteunen in het verkrijgen van inzicht en om mensen te helpen in hun ontwikkeling. Graag begeleid ik je bij het ontdekken van je kwaliteiten, talenten en krachten om de juiste keuzes in je leven, studie en loopbaan te maken.

Achtergrond

Na het afronden van mijn universitaire studie Psychologie van Arbeid en Organisatie heb ik 4 jaar in de arbeidsbemiddeling gewerkt. In eerste instantie als Consultant en de laatste 2 jaar als Vestigingsmanager. Vanaf 2002 tot 2019 ben ik werkzaam geweest als Arbeid- en Organisatiepsycholoog in een internationale recruitmentorganisatie. Arbeid- en Organisatiepsychologen zijn professionals en deskundigen op het gebied van mens, werk en organisatie, kortom alles wat met arbeid te maken heeft. Ik heb mij vooral bezig gehouden met personeelsselectie, loopbaanontwikkeling, coaching, outplacement, beroepskeuze en studiekeuze. Daarnaast richtte ik mij op competentiemanagement, organisatieadvies, HR advies en het inrichten en uitvoeren van selectie- en ontwikkelassessments. Als psycholoog ben ik aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en houd ik me aan de Beroepscode voor psychologen. Dit betekent dat ik werk conform de eisen, richtlijnen en gedragsregels die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog worden gesteld. Kortom, een keurmerk voor kwaliteit!

BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding

Na jaren te hebben gedroomd van een eigen praktijk, heb ik in 2019 de knoop doorgehakt en ben ik gestart met BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding. In het logo zie je een olifant bovenop de boog. De boog staat voor het pad dat je aflegt. Enerzijds staat de olifant voor evenwicht en balans. Anderzijds past de symbolische betekenis van een olifant goed bij waar ik als persoon en BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding als bedrijf voor staan. De olifant is bij veel volkeren het symbool voor positieve kracht, vriendelijkheid, wijsheid, goede herinnering, trouw, geluk en lange levensduur. Olifanten zijn behulpzaam en willen zieke of zwakkere groepsgenoten helpen en beschermen. Naast groot en sterk hebben ze een hoge mate van empathie en zijn ze sensitief en sociaal betrokken. Ook communicatief zijn ze sterk. Daarnaast is de kleur paars in het logo geen toeval. Paars wordt geassocieerd met visie, waarheid en wijsheid. De kleur werkt opbeurend en kalmerend en kan creativiteit stimuleren. Paars staat ook voor intuïtie, daadkracht, leiding, raad en bemiddeling. Kort gezegd refereren alle elementen uit het logo aan hetgeen BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding is en wil uitstralen.

Aanpak

Wanneer je kiest voor begeleiding door BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding kun je rekenen op aandacht, betrokkenheid, eerlijkheid en deskundigheid. Voordat we gaan starten vind ik het belangrijk om persoonlijk kennis te maken en je hulpvraag en behoeften duidelijk te krijgen. Samen bepalen we dan wat nodig is en hoe we het traject gaan inrichten. Soms is een standaard pakket passend, andere situaties vragen om maatwerk. Niemand is hetzelfde en daarom onderzoek ik graag samen wat voor jou de beste aanpak is om tot het gewenste doel of resultaat te komen.