Coaching en Loopbaanbegeleiding

Ervaar je dat je niet lekker in je vel zit? Loop je vast in je werk? Heb je moeite met een goede balans tussen werk en privé? Heb je geen plezier meer in je werk? Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Vind je het lastig om met conflicten om te gaan?

Er zijn veel redenen waarom je behoefte kan hebben aan coaching of loopbaanbegeleiding.

Wat is het
Loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding is begeleiding bij hulpvragen over werk en loopbaan. Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij een coach je helpt om vooruit te komen en je aanzet tot effectief gedrag. Een coach biedt je professionele begeleiding in jouw bewustwording, persoonlijke ontwikkeling of gedragsvaardigheden.

Maatwerk
Bij BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding is elk coachings- of loopbaanbegeleidingstraject maatwerk. Ieder mens is namelijk anders en heeft andere behoeften. Voorafgaand aan een traject wordt tijdens een persoonlijk intakegesprek dieper ingegaan op jouw werkelijke vraag en doelstellingen. Op basis hiervan wordt een voorstel gedaan over de invulling van het traject, het verwachte aantal sessies en de kosten. Een traject bestaat doorgaans uit een combinatie van gesprekken, oefeningen en onderzoeksinstrumenten. Als de coachingsvraag niet alleen vanuit jezelf maar ook vanuit de werkgever komt, is het wellicht mogelijk om het coachingstraject geheel of gedeeltelijk door je werkgever te laten financieren.

Waar kan ik je bij helpen

  • Bewustwording van je krachten, kwaliteiten en talenten
  • Vergroten van je zelfvertrouwen
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Versterken van je management- en leiderschapsvaardigheden
  • Vergroten van je innerlijke rust en energie
  • Vergroten van je communicatiestijlen en gedragsrepertoire

Wil je graag meer informatie over hetgeen BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen op het gebied van coaching en loopbaanbegeleiding, neem dan vrijblijvend contact op.

“Ik ben zeer geholpen door het traject dat ik gelopen heb met Angela van BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding. Angela heeft me inzichtelijk gemaakt welke stappen ik kan zetten om meer balans te krijgen in werk en een complexe privé situatie. Zowel de uitvoerige instrumenten die ze heeft – om naar boven te halen waar ik energie van krijg en wat me kruim kost – als ook haar persoonlijke benadering/inzicht geven een soort van 360 graden feedback. De manier waarop Angela de gesprekken met me aanging toonde aan dat zij goed haar theoretische kennis kon verweven met de expertise die ze heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Haar betrokkenheid, oog voor details en vermogen om het totaalplaatje te zien hebben mij een grote mate van vertrouwen in haar gegeven.

Prettig was ook dat ze me duidelijk van te voren uitlegde welke stappen we gingen zetten, wat er van mij verwacht werd en hoe ik indien nodig een beroep kon doen indien het onverhoopt niet naar tevredenheid zou zijn. Tussendoor werd het proces telkens kort benoemd en geëvalueerd. Ik heb dit als prettig ervaren in een periode waarin er veel op me afkwam.    

Ik kijk met een tevreden gevoel naar het behaalde eindresultaat en zeker naar de samenwerking met Angela.”

Mieke

“Ik was al een tijdje aan het denken over waar ik op werkgebied nu echt blij van word toen het ontwikkeladviestraject bij BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding voorbij kwam. Dit traject sprake me enorm aan en ben ik gelijk ingestapt. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad. Niet alleen vond ik de interesse- en competentiescan heel verhelderend, maar waren zeker ook de verschillende gesprekken met Angela als loopbaanadviseur gedurende dit traject precies wat ik nodig had. Het zijn vooral die gesprekken geweest die me de nodige inzichten hebben gegeven in waar ik nu echt blij van word en heeft me dat zetje gegeven te doen wat eigenlijk al heel lang in mijn achterhoofd zat. Daarnaast hebben deze gesprekken me ook de nodige inzichten gegeven: ze hield me zowel op persoonlijk als zakelijk vlak steeds een spiegel voor. Heel fijn! Verder gaf ze me na elk gesprek een aantal actiepunten mee waardoor ik kon werken aan mijn ontwikkelactiepunten. Ook dat gaf me de nodige inzichten ten aanzien van mijn loopbaancarrière, en niet onbelangrijk, meer zelfvertrouwen in mijn competenties. Verder is Angela heel benaderbaar, erg geïnteresseerd in jou als persoon en geeft ze veel waardevolle en praktische tips over bijvoorbeeld je cv, sollicitatiebrief of ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Een zeer kundige en betrokken loopbaanadviseur dus!

Myrthe

“Ik wilde al een hele tijd iets anders, maar ik wist niet wat. Misschien wel totaal iets anders dan dat ik altijd gedaan heb. Toen kwam ik de oproep van Angela tegen betreft het ‘Nederland leert door’ traject. Ik heb me aangemeld en al snel werd er actie ondernomen. Tijdens de gesprekken hadden we een goede klik, ik kon mezelf zijn en Angela haalde moeiteloos de rode draad eruit die ik zelf af en toe kwijt was. Ook liet ze me inzien dat iets niet per se een eindstation hoeft te zijn, maar het moet nu op dit moment in je leven passen, zodat er een goede balans is. Mede hierdoor kreeg ik ook een beter beeld van waar ik nu echt blij van wordt. Angela liet me zelf nadenken en uitzoeken wat ik wilde, maar gaf wel bepaalde triggers die me aan het nadenken zette. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het roer inderdaad om gaat en begin ik in september aan een nieuwe opleiding.

Lian

“Ik heb bij Angela een loopbaancoachingstraject gevolgd omdat ik al geruime tijd niet gelukkig was in mijn baan en niet goed wist wat nou écht bij mij zou passen. Angela heeft mij fantastisch geholpen in dit traject. Ze is open en betrokken, zeer vakkundig en weet de juiste verbanden te leggen naar aanleiding van de testen die ik heb gedaan. Wat ik prettig vond was dat ik het traject op mijn eigen tempo kon volgen en dat ik gebruik kon maken van zeer bruikbare tools die ze in het programma aanbood. Hierdoor heb ik voor mijn gevoel het maximale uit het traject, haar begeleiding en de coaching sessies kunnen halen. Dit heeft uiteindelijk voor mij geleid tot een carrière switch. Het is voor mij een zeer waardevol traject geweest, waardoor ik weer ontzettend veel zin heb in mijn werkende toekomst. Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik een eigen onderneming zou beginnen in een totaal andere branche. Doordat Angela mij in het traject inzicht heeft gegeven in waar mijn interesses en kwaliteiten liggen, heb ik deze stap uiteindelijk durven zetten!

Lotte