Outplacement

Zit je in de situatie dat je door omstandigheden moet uitkijken naar een nieuwe baan? En heeft je werkgever je een outplacementtraject aangeboden? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom outplacement nodig is:

  • Het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren
  • Het bedrijf waar je werkt gaat fuseren, waardoor er arbeidsplaatsen verdwijnen
  • Je hebt een arbeidsconflict
  • Je werkgever gaat afscheid van je nemen omdat je niet meer goed functioneert
  • De ambities van jou en je werkgever liggen niet meer op één lijn
  • Door economische omstandigheden moet het bedrijf waar je werkt afslanken

Soms is afscheid van elkaar nemen de enige oplossing. Wanneer je vrijwillig of gedwongen op zoek bent naar ander werk, kan BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding je hierbij helpen.

Wat is outplacement
Outplacement is het begeleiden van ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers bij het vinden van een nieuwe en passende baan. Het gaat hierbij vrijwel altijd om een nieuwe baan buiten de huidige organisatie. Het gaat dus om het begeleiden van werk naar werk. In een outplacementtraject bij BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding begeleid ik je van het begin tot het eind. Bij het verwerken van het verlies van je baan, het ontdekken van wat bij je past tot aan het aan de slag gaan bij je nieuwe baan.

Ervaren en deskundige begeleiding
Als Arbeid- en Organisatiepsycholoog met jarenlange werkervaring in recruitmentorganisaties heb ik veel expertise op het gebied van coaching en arbeidsbemiddeling. Mijn werkwijze is gericht op het vergroten van je inzicht, zelfstandigheid en zelfsturend vermogen. Ik begeleid zowel lager als hoger opgeleiden. Met behulp van kwalitatief hoogwaardige instrumenten, persoonlijke aandacht en een praktische en resultaatgerichte benadering help ik je bij het starten van een nieuw hoofdstuk in je carrière.

Invulling en duur outplacementtraject
Afhankelijk van hetgeen je nodig hebt, wordt een traject op maat opgesteld. Heb je nog hulp nodig bij het verwerken van je ontslag? Wil je vooral weten wat voor soort baan nu echt bij jou past? Of wil je gewoon concrete sollicitatietraining en zo snel mogelijk een baan vinden? Een outplacementtraject bestaat doorgaans uit de volgende fasen:

  • Verwerken van het ontslag en loskomen uit de oude situatie
  • Verkrijgen van inzicht: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
  • Versterken sollicitatievaardigheden
  • Werk zoeken

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we samen zitten om jouw vragen en behoeften te inventariseren en een hierop afgestemd plan te maken.

De duur van een outplacementtraject verschilt per deelnemer en per situatie. Een traject duurt doorgaans tussen de 3 en 12 maanden. De duur van een traject hangt mede af van het beschikbare outplacementbudget. Per traject wordt de specifieke invulling en duur in overleg met jou bepaald. De kosten zijn afhankelijk van de duur en het type traject. Na het kennismakingsgesprek wordt een offerte op maat gemaakt.

Wie betaalt het?
Meestal zal je werkgever het outplacementtraject vergoeden en zal het jou dus niets kosten. Soms komt het voor dat een werkgever een eigen bijdrage vraagt voor de kosten van outplacement. In dat geval kun je jouw ontslagvergoeding daarvoor (gedeeltelijk) gebruiken. Vanaf 2015 ontvangen ontslagen werknemers een transitievergoeding, mits ze minimaal 2 jaar in dienst zijn geweest. Deze transitievergoeding is een bedrag dat bedoeld is om de overstap naar een andere baan te vergemakkelijken en dit mag (deels of geheel) besteed worden aan outplacement. Als je het gebruikt voor outplacement, is deze vergoeding belastingvrij. Wordt de transitievergoeding niet besteed aan een outplacementtraject of een opleiding, dan betaal je als werknemer belasting.

Wil je graag meer informatie over hetgeen BalAns Psychologie en Loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen op het gebied van outplacement, neem dan vrijblijvend contact op.